Україна та Словаччина обговорили створення спільного газового хабу

Читать на русском
Обговорювалися питання створення Східно-Європейського газового хабу за участю інших країн регіону.
Президент Словацької Республіки Андрій Кіска і Президент України Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко та президент Словацької Республіки Андрій Кіска в ході гуманітарного саміту ООН, який проходить у Стамбулі, обговорили створення Східно-Європейського газового хабу з можливістю залучення інших країн регіону.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента України.

«Обговорювалися питання створення Східно-Європейського газового хабу за участю інших країн регіону», – йдеться в повідомленні прес-служби Глави держви.

В ході бесіди між двома президентами Петро Порошенко подякував керівництву Словаччини за підтримку позиції України щодо неприпустимості реалізації проекту «Північний потік-2».

Порошенко та Кіска також розглянули питання щодо прискорення торгово-економічного співробітництва між двома країнами.

У «Нафтогазі» оголосили кінцеву ціну європейського газуНАК «Нафтогаз України» оприлюднила інформацію про фактичні ціни та обсяги імпортованого газу, відповідно до якої середньозважена ціна сировини в I кварталі 2016 року склала $198 за тис. куб. м.

Як повідомлялося раніше, енергетичний хаб – це своєрідна біржа, в основі якої лежать питання укладення договорів про купівлю, продаж природного газу, постачання трубопроводами, зберігання.

Нагадаємо, що Україна вже давно пропонувала країнам ЄС створити на своїй території енергетичний хаб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: