Стали відомими умови будівництва російського газопроводу через Крим в ЄС

Читать на русском
Якщо «Газпром» офіційно оголосить цей план, США, Євросоюз і Швейцарія введуть заборону на продаж Росії послуг з будівництва підводних трубопроводів.

Будівництво газопроводу в країни ЄС по дну Чорного моря минаючи Туреччину, з виходом в болгарській Варні можливо лише в разі визнання міжнародною спільнотою анексії Криму Росією в 2014 році.

Про це на своїй станиці в Livejournal пише директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін, коментуючи заяву радника гендиректора «Газпром експорту» Андрія Конопляника.

«Для реалізації цього плану залишилося лише скасувати резолюцію Генеральної Асамблеї ООН 68/262, переконати Євросоюз у легальності «аншлюсу» і знайти підрядника, згідного працювати в анексованих територіальних водах», – пише Корчемкін.

За його словами, якщо «Газпром» офіційно оголосить цей план, США, Євросоюз і Швейцарія введуть заборону на продаж Росії послуг з будівництва підводних трубопроводів.

Нагадаємо, що Андрій Конопляник заявив про можливість ПАТ «Газпром» побудувати більш короткий газопровід в Європу по дну Чорного моря зі сходу на захід, минаючи Туреччину, з виходом на поверхню в Варні (Болгарія) після приєднання Криму до Росії.

Заради газу Росія готова опуститися на саме дноВлада РФ уже вкотре висловила готовність здійснити будівництво газопроводу на дні Чорного моря на зразок «Південного потоку» за умови, що Єврокомісія проявить зацікавленість.

Як раніше повідомлялося, Будівництво «Кримського газопроводу» призведе до нових санкцій проти компаній РФ.

Нагадаємо, також, що Україна має намір об'єднати газопроводи з Польщею, Словаччиною та Румунією з метою диверсифікації поставок природного газу і позбавлення від газової залежності від Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: