Будівництво «Кримського газопроводу» призведе до нових санкцій проти компаній РФ

Читать на русском
Генпідрядниками будівництва газопроводу з Краснодарського краю в окупований Крим є структури  Аркадія Ротенберга та Чорноморнафтогаз, які вже відчувають на собі вплив санкцій
Магістральний газопровід «Краснодарський край – Крим»

Зведення газопроводу «Краснодарський край-Крим» призведе до додаткових санкцій проти компаній, які постачатимуть матеріали й братимуть участь у його будівництві.

Про це пише на своїй сторінці в Livejournal директор консалтингової компанії, що спеціалізується на фінансовому аналізі проектів природного газу в країнах колишнього СРСР, East European Gas Analysis Михайло Корчемкін.

«Якщо з генеральним підрядником все ясно, то субпідрядники ще можуть потрапити під санкції. Це стосується не лише будівельників, а й постачальників труб, будівельних матеріалів та обладнання», – вважає Корчемкін.

За його словами, генпідрядниками будівництва газопроводу з Краснодарського краю в окупований Крим є структури Аркадія Ротенберга (компанія «Стройтрансгаз») і «Чорноморнафтогаз», які вже відчувають на собі вплив санкцій.

Корчемкін вважає, що «Газпром» не братиме участі в цьому будівництві, оскільки не потребує приводів для нових санкцій. «Має сенс зробити кримський газопровід незалежним і передати його під управління оператора, якому санкції не страшні. Наприклад, тому ж Аркадію Ротенбергу або його родичам», – іронізує Корчемкін.

Україна вже давно могла домогтися арешту активів «Газпрому» за Крим – експертНезалежний експерт проаналізував судові процеси та взаємні претензії між «Нафтогазом» і «Газпромом».

Нагадаємо, що «Краснодарський край-Крим» є магістральним газопроводом протяжністю 400 км. Його будівництво почалося в 2016 році. Він буде забезпечувати паливом базові електростанції Сімферополя та Севастополя та посилить забезпечення газом ГТС окупованого Криму з боку Росії.

Як повідомлялося раніше, Росія анонсувала будівництво нового газопроводу на дні Чорного моря, чим намагається підштовхнути потенційних союзників до реалізації «Північного потоку-2».

Нагадаємо, що в січні цього року «Газпром» заявив про припинення дії договору поруки перед South Stream, підтверджуючи відмову від «Південного потоку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: