Експерт: якщо хочеш «зарити» офшорні справи, створи комісію

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Якби створення комісії та слухання проходили публічно, то, можливо, це мало б результат.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Андрій Горбенко, аналізуючи ініціативу створення тимчасово слідчої комісії з розслідування офшорів.

«Річ у тім, що практично всі тимчасові слідчі комісії в нас, як це неодноразово вже підтверджувалося, створюються за принципом «якщо хочеш «зарити» якусь справу, створи комісію». Скоріш за все, цього разу буде те ж саме. Якою б не була комісія, всі справи закриють», – вважає Горбенко.

Експерт оцінив скандальну ситуацію з офшорами ПрезидентаЕксперт проаналізував ситуацію з офшорною компанією Президента та прокоментував заяву ДФС, яка збирається зайнятися розслідуванням цієї інформації.

На його думку, в кращому разі, в кінці роботи комісії буде якась доповідь, що не матиме жодного результату.

«Безумовно, потрібно створювати комісії, але перед цим варто було б ухвалити необхідний закон, щоб ці комісії були принаймні більш-менш ефективними», – підкреслив він.

Експерт вважає, що в цьому випадку на розслідування за принципом публічності та відкритості годі сподіватися й жодного результату не буде.

Як відомо, Петро Порошенко заснував три офшорні компанії з управління активами, включаючи кондитерську корпорацію Roshen.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: