У «БПП» заявили, що найбільше грошей виводилося в офшори в часи прем'єрства Тимошенко

Читать на русском

Пік виводу коштів у офшори з України припадає саме на часи прем’єрства лідера фракції Батьківщини Юлії Тимошенко.
Максим Курячий

Пік виводу коштів у офшори з України припадає саме на часи прем’єрства лідера фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

Таку думку висловив народний депутат від фракції «БПП» Максим Курячий, який є членом робочої групи з обговорення законопроектів із деофшоризації, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт партії.

Він зазначив, що так звані «антиофшорні» законопроекти №4381 та №4380, під яким підписалася фракція «Батьківщини», – це щось на кшталт термінологічного словника, й залишають забагато шпарин для втечі від оподаткування.

«Крім того, заборона операцій з офшорними компаніями замість їх відповідного оподаткування завдасть шкоди національній економіці, буде запроваджена заборона купівлі/продажу валюти в Україні. Також нагадаю Вам, що пік виводу коштів у офшори з України припадає саме на часи прем’єрства Юлії Тимошенко, що випливає з пояснювальної записки до її законопроектів», – підкреслив Курячий.

А вчорашнє засідання робочої групи під керівництвом голови комітету з питань податкової та митної політики Ніни Южаніної Тимошенко взагалі перетворила на політичну шоу-програму, суть якої зводилася до того, що саме «Батьківщина» бореться з офшорами й турбується про Бюджет.

Експерт: у законопроектах, які вимагає ухвалити Тимошенко, існують корупційні ризикиЛідер Батьківщини Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила увійде до складу нової коаліції тільки за умови прийняття Верховною Радою низки законопроектів.

«Ми, разом з автором законопроекту Сергієм Терьохіним, обговорили основні положення закону, але тут з’явилися камери на чолі з Тимошенко, яка спробувала безпідставно облити брудом Ніну Южаніну, й свідомо зірвала засідання групи з розробки антиофшорного законодавства», – розповів депутат.

Один з учасників засідання робочої групи, незалежний експерт, партнер «Кесарєв Консалтинг» і заступник голови Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) Михайло Соколов на своїй сторінці у Facebook також прокоментував засідання робочої групи.

«Зі справи Лазаренка виходить, що він якраз працював із такою офшорною країною, як Панама, й виводив туди свої незаконні заробітки. Панама була виключена зі списку офшорних юрисдикцій саме Кабміном Тимошенко», – зазначив експерт.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: