Заступник Турчинова засвітився в офшорному скандалі

Читать на русском
ЗМІ звинувачують заступника секретаря РНБО Олега Гладковського в порушенні закону про державну службу.
Олег Гладковський

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олег Гладковський, раніше відомий як Олег Свинарчук, незважаючи на держслужбу, продовжує володіти корпорацією «Богдан» через офшорну фірму.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написала журналістка Анна Бабинець.

За її словами, Гладковський після того, як обійняв державну посаду не перестав володіти бізнесом.

У «БПП» заявили, що найбільше грошей виводилося в офшори в часи прем'єрства ТимошенкоПік виводу коштів у офшори з України припадає саме на часи прем’єрства лідера фракції «Батьківщини» Юлії Тимошенко.

«У лютому 2015 року він стає заступником секретаря РНБО. Гладковський забув виправити своє прізвище в реєстраційних документах на Британських Віргінських островах. У 2009 році Олег Свинарчук став власником компанії TECKFORD INVESTMENTS FINANCIAL CORPORATION, яка пов'язана з корпорацією «Богдан». Цей сертифікат від 25 червня 2015 року підтверджує, що Свинарчук є єдиним акціонером компанії на БВО. Державна посада не змусила пана Свинарчука відмовитися від офшору на БВО», – написала Бабинець.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко підписав указ про деофшоризацію, який називається «Про заходи щодо протидії зменшенню податкової бази та переміщенню доходів за кордон».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: