Рада припинила повноваження тимчасової комісії з питань майбутнього

Читать на русском
У Верховній Раді оголосили про припинення роботи тимчасової спеціальної комісії з питань майбутнього, що існувала з квітня минулого року.
Ірина Геращенко

Віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила про припинення роботи тимчасової спеціальної комісії з питань майбутнього.

Як повідомляє «Слово і Діло», комісія пропрацювала більше року й припинила своє існування відповідно до регламенту.

«Я нагадую вам, що тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради була створена 22 квітня 2015 року, й, враховуючи, що відповідно до частини 8 статті 85 закону України «Про регламент Верховної Ради України», термін повноважень тимчасової спеціальної комісії не може перевищувати одного року з дня її утворення, оголошую, що повноваження тимчасової спеціальної комісії припиняються», – заявила Геращенко.

Чи порушуватиметься питання реформування роботи ВР? Експерт прокоментував обіцянку ПарубіяПарубій пообіцяв, що наступного пленарного тижня депутати розглядатимуть питання щодо реформування роботи Верховної Ради.

До складу комісії входило 10 депутатів. Головою комісії був народний депутат від «Самопомочі» Олексій Скрипник.

Раніше в інтерв’ю «Слову і Ділу» народний депутат Віктор Галасюк, що також входив до складу комісії, розповів про мету її роботи. «Створення комісії з питань майбутнього – це не українське ноу-хау, такі комісії діють у більшості парламентів країн Європейського Союзу. Головним завданням є побачити ключові глобальні тренди – технологічні, соціальні, економічні – та хоча б контурно спроектувати бажане майбутнє країни через 10-20 років. Не менш важливо потім забезпечити інструменти досягнення мети», – заявив тоді нардеп.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: