Україна та Китай спростили поїздки між країнами

Читать на русском
Були опрацьовані напрямки щодо лібералізації візових процедур та ефективної взаємодії компетентних органів сторін для надання належної допомоги громадянам за кордоном.

Консульські служби України та Китайської Народної Республіки в Києві домовилися про взаємне спрощення режиму поїздок для громадян двох країн.

Про це йдеться на офіційній сторінці в Facebook департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України, повідомляє «Слово і Діло».

«За результатами досягнуто принципової домовленості щодо здійснення сторонами предметних кроків для взаємного спрощення режиму поїздок громадян», – йдеться в повідомленні.

З повідомлення випливає, що також були опрацьовані напрямки щодо лібералізації візових процедур та ефективної взаємодії компетентних органів сторін для надання належної допомоги громадянам за кордоном.

Як повідомляється, на зустрічі були присутні керівники консульських служб України та КНР. У заході взяли участь представники МЗС, МВС, адміністрації Державної прикордонної служби України, Національної поліції, Служби безпеки України, Міністерства економічного розвитку та торгівлі та Державної міграційної служби.

Китай вважає конкурентноспроможним проект Шовкового шляху в обхід РФОфіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн заявила, що Китай вітає новий проект Шовкового шляху в обхід Росії.

Як повідомлялося раніше, Китайська Народна Республіка опинилася на першому місці з експорту вантажоперевезень з України, які досягли 25,48 млн тонн у 2015 році.

Китай також виділить інвестиції на фінансування п'яти проектів енергозбереження в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: