Пивоварський розповів, коли Шовковий шлях запрацює в бізнес-режимі

Читать на русском
Перевезення Шовковим шляхом у бізнес-режимі можуть початися вже навесні цього року, причому час його подолання істотно скоротиться, пообіцяв міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.
Андрій ПивоварськийФото: "Укрінформ"

Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський повідомив, що маршрут доставки товарів з України в Китай почне працювати в бізнес-режимі з березня 2016 року.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«В районі 20 числа (лютого – Ред.) в Баку вже буде підписаний фінальний протокол, який врегулює всі технічні проблеми, всі вузькі місця. І ми можемо сказати, що з березня вже цей поїзд може вийти на звичайний бізнес-режим», – заявив глава Мінінфраструктури.

За його словами, перевезення будуть поставлені «на потік» вже на початку весни. Наразі термін подолання маршруту становить 15 днів, але його можна скоротити до 10 днів, вважає Пивоварський. Це приблизно той же час, який витрачався на доставку товарів до країн Азії через Російську Федерацію.

Нагадаємо, раніше в. о. голови правління «Укрзалізниці» Олександр Завгородній заявив, що завданням відомства є скоротити час подолання Шовкового шляху до 10 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: