Китай посів перше місце за експортом вантажів з України – МЕРТ

Читать на русском
Україна покладає особливі надії на запуск контейнерних вантажоперевезень у рамках китайського транзитного проекту Шовковий шлях.

Китайська Народна Республіка опинилася на першому місці за експортом вантажоперевезень з України, які сягнули 25,48 млн тонн у 2015 році.

Про це йдеться в опублікованій на сайті Міністерства економічного розвитку й торгівлі доповіді України в рамках перегляду торгової політики країни в СОТ, повідомляє «Слово і Діло».

«У 2015 році обсяг вантажоперевезень між Україною та Китаєм склав 25,48 мільйонів тонн, що на 11% більше, ніж у 2014 році. На сьогодні Китай посідає перше місце за обсягом експортних вантажоперевезень з України», – йдеться в доповіді.

Україна покладає особливі надії на запуск контейнерних вантажоперевезень у рамках китайського транзитного проекту «Шовковий шлях». На думку української сторони, це дозволить значно збільшити обсяг експорту з України до країн Азійсько-Тихоокеанського регіону.

Китай вважає конкурентноспроможним проект Шовкового шляху в обхід РФОфіційний представник МЗС КНР Хуа Чуньїн заявила, що Китай вітає новий проект Шовкового шляху в обхід Росії.

Нагадаємо, що в результаті зустрічі між Президентом України Петром Порошенком і главою Китайської Народної Республіки Сі Цзиньпином у рамках Саміту з ядерної безпеки сторони домовилися про проведення українсько-китайської комісії з питань торгово-економічного співробітництва.

Раніше екс-міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський заявляв, що маршрут доставки товарів з України в Китай почне працювати в бізнес-режимі з березня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: