У Мінінфраструктури впевнені в успішності «Шовкового шляху»

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що проект Шовковий шлях є успішним, оскільки в ньому зацікавлені Європейський Союз і Китай.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомив, що проект «Шовковий шлях» є успішним, оскільки в ньому зацікавлені Європейський Союз і Китай.

Про це він розповів у інтерв'ю журналу «Фокус», повідомляє «Слово і Діло».

«Проект абсолютно вдалий із технічної точки зору. Цей поїзд, власне, йшов для того, щоб ми побачили логістику – які проблеми можуть виникнути та якими перевагами транскаспійського шляху зможуть скористатися власники вантажів. Ми спочатку планували відпрацювати модель перевезень, а не заповнити поїзд вантажем», – зазначив міністр.

За словами Омеляна, в цьому проекті зацікавлені Європейський Союз і Китайська Народна Республіка, й це підтверджується їхніми політичними заявами, а також у процесі переговорів між країнами.

У Мінінфраструктури назвали відповідальних за провал «Шовкового шляху»Проект Новий Шовковий шлях перебуває під загрозою закриття через відсутність клієнтів на перевезення з Китаю до Європи.

Крім того, міністр інфраструктури додав, що поїзд отримає постійний графік, скоріш за все, після зміни керівництва «Укрзалізниці».

Раніше Кабінет міністрів України одноголосно підтримав кандидатуру колишнього керівника польської залізниці PKP Cargo Войцеха Бальчуна на посаду глави «Укрзалізниці».

Нагадаємо, що 15 січня з Іллічівського порту був відправлений експериментальний потяг за маршрутом Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай, який назвали новим «Шовковим шляхом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: