Україна нарощує експорт продуктів харчування до ЄС та Китаю – Павленко

Читать на русском
За даними Міністерства аграрної політики, експорт українських сільськогосподарських продуктів до Європейського Союзу та Китаю протягом року демонструє суттєвє зростання.

Експорт продуктів харчування українського виробництва до Європейського Союзу та Китаю протягом останнього року демонструє суттєве зростання.

У цьому запевнив міністр аграрної політики України Олексій Павленко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу аграрного відомства.

Значну частку експорту до ЄС складає сировина та напівфабрикати. Зокрема, експорт м'яса птиці в порівнянні з минулим роком зріс утричі, томатної пасти – в 9,5 разів, обробленого зерна – майже вдвічі, цукру та кондитерських виробів із нього – в 1,8 рази.

Крім того, стратегічним партнером України в плані імпорту харчових продуктів стає Китай.

«За 6 місяців 2015 року загальна сума аграрного товарообігу між країнами склала уже 832,4 млн доларів, що на 84,3% більше, ніж за аналогічний період попереднього року. Так, Китаєм було імпортовано української продукції на суму 783,3 млн доларів, що вдвічі більше за показники 2014 року», – розповів міністр аграрної політики.

Разом із тим нагадаємо, що саме з Китаєм пов'язаний один із найбільших скандалів вітчизняного агроринку – контракт на продаж зерна за заниженими цінами, укладений колишніми керівництвом Державної продовольчо-зернової корпорації. Наразі Генпрокуратура підозрює екс-керівника ДПЗКУ Валерія Томіленка у привласненні 180 млн грн, хоча збитки, яких завдасть державі зазначений контракт у 15-річній перспективі, оцінюють приблизно в 7 млрд дол. США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: