НБУ наклав санкції на рахунки осіб зі «списку Савченко»

Читать на русском
Банки мають щомісяця подавати Національному банку інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках і про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в списку санкцій.

Національний банк зобов'язав комерційні банки надати інформацію про рахунки осіб, зазначених у списках Ради національної безпеки і оборони, з приводу протиправних дій щодо Надії Савченко, Олега Сенцова та Олександра Кольченка.

Про це йдеться в постанові НБУ №276 від 21 квітня, повідомляє «Слово і Діло».

«Банки мають щомісяця подавати Національному банку інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках і про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними в списку санкцій», – йдеться в постанові.

Постанова набуває чинності наступного дня після її офіційного опублікування й діє протягом терміну застосування санкцій.

Нагадаємо, що повний список осіб зазначений у рішенні РНБО від 25 березня 2016 року і введений у дію указом Президента від 29 березня 2016 року №121/2016. Серед осіб, до яких застосовано санкції, значаться деякі працівники правоохоронних органів РФ: судді, слідчі, прокурори. Загалом санкції НБУ стосуються 84 фізосіб.

Як «список Савченко» вплине на Путіна та виконавців його наказів? ПравозахисникПравозахисник прокоментував інформацію про те, що Президент Петро Порошенко передав європейським лідерам санкційний «список Савченко».

Як повідомлялося раніше, РНБО розширила «список Савченко» особами, причетними до репресій проти українців і кримських татар, а також людьми, пов'язаними з незаконним утриманням і засудженням інших українських політв'язнів у Росії – Сенцова, Кольченка, Клиха, Карпюка та інших.

Також міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус заявив, що Литва на знак солідарності з Україною ухвалює «список Савченко».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: