Мін'юст веде переговори про звільнення Кольченка та Сенцова

Читать на русском
Міністерство юстиції України направило в Росію папери про передачу Кольченка, Сенцова, Афанасьєва та Солошенка на батьківщину.
Кольченко і Сенцов

Міністерство юстиції України почало переговори з російською стороною про екстрадицію українських в'язнів Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Геннадія Афанасьєва та Юрія Солошенка.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «ТСН».

Заступник міністра юстиції Сергій Пєтухов заявив, що ув'язнені українці готові пройти юридичну процедуру передачі. За словами Пєтухова, процес може затягнутися до року.

«Ми отримали першу відповідь від РФ про те, що вони прийняли нашу заяву до розгляду, що вони перевіряють всі обставини справи й нададуть нам відповідь, щойно будуть визначені дані. Ми просили прискорити їх розгляд цих справ», – сказав Пєтухов.

За словами заступника міністра, згідно з процедурою, українські бранці мають погодитися з вердиктом російських суддів, щоб їх змогли відправити в Україну.

Сенцова в Росії засудили до 20 років колоніїУкраїнського режисера на суді в Ростові-на Дону засудили до 20 років ув'язнення за «створення терористичної організації» та 2 теракти.

Але адвокат Кольченка та Сенцова Дмитро Дінзе зазначив, що робити це зовсім не обов'язково.

«Питання про визнання провини Кольченка або Сенцова немає. Провину визнавати ніхто не буде ніколи. Цього від них не вимагають. Навіщо вони повинні втручатися в процедуру, яка має відбутися щодо них між двома державами. Дві сторони домовляються щодо фізичної особи. Фізичну особу можуть лише спитати, чи згодна вона на те, щоб її передали», – сказав Дінзе.

Нагадаємо, адвокат українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка Дмитро Дінзе подав касаційну скаргу до Верховного суду РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: