РНБО розширила «список Савченко»

Читать на русском
Петро Порошенко хоче, щоб до так званого списку Савченко були додані прізвища людей, причетних до репресій проти українців та татар у Криму, а також до судилища над Сенцовим, Кольченком, Клихом, Карпюком і т. д.
Зустріч Петра Порошенка з матір'ю Надії СавченкоФото: АПУ

Рада національної безпеки й оборони розширила «список Савченко» особами, причетними до репресій проти українців і татар в Криму, а також людьми, пов'язаними з незаконним утриманням і засудженням інших українських політв'язнів в Росії – Сенцова, Кольченка, Клиха, Карпюка і т. Д.

Про це в ході засідання РНБО заявив прес-секретар Президента Святослав Цеголко «Слово і Діло».

«РНБО затвердила список санкцій Список Савченко-Сенцова», - написав він у своєму Twitter.

Раніше Президент Петро Порошенко виступив з такою ініціативою і попросив членів РНБО узгодити цю позицію з міжнародними партнерами.

«Глава держави підкреслив, що санкційний перелік має стати «Списком Савченко-Сенцова» і до нього мають бути додані особи, які фабрикували справи проти Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Станіслава Клиха, Миколи Карпюка та інших незаконно ув’язнених у Росії осіб... Президент також доручив доопрацювати «Список» та додати в нього тих осіб, які причетні до тортур українців і кримських татар у Криму», – зазначається в повідомленні Адміністрації Президента.

Нагадаємо, 24 березня в Міністерстві юстиції Росії заявили, що не отримували від української сторони звернень щодо повернення на батьківщину льотчиці Надії Савченко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: