Єврокомісія вже сьогодні запропонує скасувати візи для українців

Читать на русском
Президент Єврокомісії сьогодні має підписати та передати законодавчу пропозицію щодо безвізового режиму з Україною.

Президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер сьогодні, 20 квітня, має підписати та передати законодавчу пропозицію щодо безвізового режиму з Україною.

Про це вчора, 19 квітня, повідомив кореспондент «Радіо Свобода» в Брюсселі Рікард Йозвяк, повідомляє «Слово і Діло».

«Пропозиція щодо візової лібералізації для України, найімовірніше, буде висунута завтра», – заявив кореспондент.

Окрім нього, таку інформацію підтвердив і Президент України Петро Порошенко. За словами Глави держави, днями відповідна пропозиція щодо скасування віз має бути передана Раді ЄС та Європарламенту.

«Днями чекаємо, що Жан-Клод Юнкер підпише та передасть законодавчу пропозицію про надання безвізового режиму до Європарламенту та Європейської Ради», – повідомив Порошенко.

Раніше в ЗМІ неодноразово поширювалася інформація про те, що скасування віз для України напряму пов'язане з результатами голландського консультативного референдуму щодо Угоди про асоціацію України з ЄС. Втім, попри таку інформацію, в Європі заявляли зворотнє.

Як стверджував міністр закордонних справ України Павло Клімкін, результати референдуму жодним чином не вплинуть на безвізовий режим. Він також упевнений, що Нідерланди все одно продовжать ратифікацію асоціації України з ЄС.

Однак, за інформацією агентства Reuters, ЄС має плани внести до безвізової ініціативи пропозиції щодо відновлення будь-якою країною візового режиму з Україною в разі збільшення міграції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: