Візит Порошенка в Брюссель розставить всі крапки над «і» в питанні безвізового режиму – експерт

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Переговори з Туском, Юнкером та іншими політиками, які можуть лобіювати та поставити знову на порядок денний в Єврокомісії питання щодо безвізового режиму, можуть стати крапкою в цьому процесі для України.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Валерій Димов, аналізуючи інформацію про те, що Петро Порошенко зустрінеться з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської комісії Жаном-Клодом Юнкером з приводу надання Україні безвізового режиму.

«Україні вкрай важко давався процес ухвалення «безвізового пакета» через небажання парламентарів відійти від фінансових потоків. І незважаючи на те, що третина депутатів парламенту були раніше в Брюсселі в межах українського тижня, Україну з Грузією розділили, тому що ніхто не вірив обіцянкам наших парламентарів. Зараз Порошенко поїхав практично з остаточними рішеннями для запровадження безвізового режиму», – розповідає експерт.

За його словами, дуже важливо, що ухвалений закон про електронне декларування.

«Президент зараз має нагоду показати, що Україна виконала практично всі умови й вимоги ЄС. Можливо, що після набуття чинності безвізового режиму для Грузії протягом місяця можуть розпочатися зрушення в цьому напрямку і для України», – припустив політолог.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що в 2016 році українці отримають право безвізових подорожей до ЄССказано 20 грудня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він підкреслив, що обіцянка Петра Порошенка щодо запровадження безвізового режиму для України може бути виконаною.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Україна зробить все для запровадження безвізового режиму з ЄС у 2016 році й українці отримають право безвізових поїздок до європейських країн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: