Єврокомісія запропонує безвізовий режим для України, але за однієї умови

Читать на русском
У Єврокомісії придумали умову, за якої країни Євросоюзу погодяться на скасування віз для українців.

Європейська комісія в квітні місяці запропонує запровадити безвізовий режим з Україною, попри результат консультативного референдуму в Нідерландах щодо асоціації України з Євросоюзом.

Про це Reuters розповіло високопоставлене джерело в ЄС, повідомляє «Слово і Діло».

За словами джерела, умовою для скасування віз для українців стане включення до відповідної пропозиції гарантій, що дозволять країнам-членам Євросоюзу тимчасово відновляти візовий режим з Україною в разі сплеску міграції.

«Це може виглядати, ніби ми ігноруємо голландських виборців, але ми маємо дотримувати свого слова перед Україною, яка виконала умови», – заявило джерело в ЄС.

Водночас, як стверджує джерело, така пропозиція має бути схвалена кваліфікованою більшістю країн-членів ЄС і Європарламентом. В ЄС нагадали, що попри війну на Донбасі та анексію Криму, масової міграції з України до ЄС не сталося.

Єврокомісія спростувала інформацію про перенесення рішення щодо безвізового режиму з УкраїноюЄврокомісія спростовує заяву журналіста Рікарда Йозвяка про перенесення розгляду ЄК запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Нагадаємо, 6 квітня в Нідерландах відбувся консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. За попередніми результатами, 61,1% голландців проголосували проти, а явка на референдумі склала 32,2%.

Втім, за словами Президента України Петра Порошенка, такий результат аж ніяк не вплине на запровадження безвізового режиму з Євросоюзом. Він також зазначив, що цей референдум не стане перепоною України на європейському шляху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: