Експерт розповів, коли Путіну буде вигідно звільнити Савченко

Читать на русском
Валентин Войтковполітолог

Потрібно розуміти, що після дзвінка Порошенка та будь-кого іншого в принципі завтра-післязавтра Путін не відпустить Савченко, але при цьому він зацікавлений вийти з глухого кута з максимальними бонусами.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Валентин Войтків, аналізуючи інформацію про телефонну розмову Петра Порошенка з Володимиром Путіним.

«Відстежується така тенденція, що коли на Путіна чинять сильний тиск, він діє ще більш агресивно. Будь-яке рішення, прийняте через тиск, сприймається як прояв слабкості», – міркує Войтків.

Як пояснив експерт, у справі Савченко є кілька аспектів – міжнародний резонанс і позиція світових лідерів, незважаючи на те, що Путін продовжує вважати себе царем, який приймає всі рішення. При цьому Савченко для нього залишається елементом пропаганди.

Експерт пояснила, за яких умов може відбутися обмін Савченко на ГРУшниківЕксперт із прав людини проаналізувала судовий вирок офіцерам ГРУ РФ Александрову та Єрофеєву, яких засудили до 14 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна, та рішення адвоката подати апеляцію.

«Що вирішить Путін, спрогнозувати неможливо, але він уже й сам певною мірою став заручником ситуації. Путін звільнить її лише тоді, коли це рішення не виглядатиме як прийняте під тиском», – вважає він.

«Рішення щодо Савченко прийматиме виключно одна людина – президент РФ. Зараз він, скоріш за все, візьме паузу й навряд чи випустить Савченко після дзвінка Порошенка чи кого-небудь зі світових лідерів», – констатував політолог.

Також експерт зазначив, що в РФ не допустять смерті Савченко з однієї простої причини – Путіну це невигідно й жодних бонусів від цього він не отримає.

«Скоріш за все, рішення буде прийнято тоді, коли до неї буде прикуто не так багато уваги. Можливо, в найближчі кілька тижнів або місяців», – проаналізував ситуацію Валентин Войтків.

Нагадаємо, вчора, 18 квітня, Голосіївський суд Києва засудив російських ГРУшників Александрова та Єрофеєва до 14 років позбавлення волі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: