Суд оголосив вирок ГРУшникам Александрову та Єрофеєву

Читать на русском
У Києві Голосіївський районний суд оголосив вирок російським диверсантам-членам ГРУ РФ Александрову та Єрофеєву.

Голосіївський районний суд Києва виніс вирок російським військовослужбовцям, офіцерам ГРУ РФ Олександру Александрову та Євгену Єрофеєву.

Підсудних визнали винними у таких злочинах, як участь у теракті та терористичній організації («ЛНР»), ведення агресивної війни, контрабанда, незаконне носіння зброї та незаконний перетин кордону, засудивши і Єрофєєва, і Александрова до 14 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна, передає «Слово і Діло».

Згідно з рішенням суду, обставин, що пом'якшують провину підсудних, немає. Також спікер колегії суддів оголосив, що до засуджених буде застосований так званий «закон Савченко», який передбачає включення терміну ув'язнення в СІЗО до терміну відбування покарання за формулою, яка прирівнює один день у слідчому ізоляторі до двох днів позбавлення волі.

Адвокат Савченко розповів, на кого її можуть обмінятиАдвокат незаконно утримуваної в Росії української льотчиці розповів про найбільш імовірний варіант її обміну.

Нагадаємо, Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва затримали 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО в Луганській області, поблизу населеного пункту Щастя при спробі захопити стратегічний міст через Сіверський Донець. У процесі затримання диверсантів один український військовий загинув, ще троє отримали поранення.

Вивчення справи російських ГРУшників по суті розпочалося Голосіївським районним судом Києва 10 листопада 2016 року. На минулому засіданні, яке відбулося 15 квітня, державне обвинувачення озвучило вимогу засудити їх до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: