Експерт пояснив, яку мету переслідує РФ у процесі над ГРУшниками

Читать на русском
Олександр Леоновполітолог

Вже створюється певна конструкція навколо вбивства адвоката й останніх подій, пов'язаних із процесом над ГРУшниками, на яку спираються політики та ЗМІ.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив виконавчий директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Олександр Леонов, аналізуючи інформацію про те, що в Києві спалили кабінет судді, який веде справу ГРУшників.

«Напередодні вбивства адвоката був напад на експерта, який займався експертизами і всі ситуації зараз більш рознесено в часі. У цьому логічному ланцюжку є прямий інтерес РФ у тому, щоб дискредитувати сам процес», – міркує Леонов.

На його думку, якимось чином, у силу того, як це розуміє російська пропаганда, вибудовується контрсудовий процес у справі Савченко.

Обмін Савченко на ГРУшників: обставини затримання та висунуті звинуваченняСлово і Діло вирішило порівняти обставини затримання та звинувачення Надії Савченко і російських спецпризначенців Александрова та Єрофеєва.

«Тобто хоча б у пропагандистському плані вони вибудовують якусь противагу процесу над Савченко. Намагаються показати, що в Україні все притягують за вуха», – підкреслив він.

Як пояснив політолог, з нашого боку та з боку Заходу дійсно є претензії, що процес над Савченко був незаконним, а ось із їхнього боку сказати про те, що суд на ГРУшниками є незаконним, не можна.

«Вони були затримані тут. Це не просто військовослужбовці, хоч і кажуть зараз, що вони не перебували на службі. Але всі розуміють, що це військовослужбовці Головного розвідувального управління Генштабу РФ. З огляду на специфіку, ці люди просто так не могли опинитися в конкретному місці. ГРУ підкоряється безпосередньо президенту РФ. Якщо говорити про військових, то там мінімальна кількість ланцюжків, які ведуть безпосередньо до Путіна», – розповів експерт.

Тому, як резюмував фахівець, РФ просто життєво необхідно дискредитувати весь цей процес.

Нагадаємо, що 24 березня адвоката Александрова Юрія Грабовського знайшли мертвим на Черкащині.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: