Нова система відбору місцевих прокурорів не спрацювала – Бурбак

Читать на русском
Верховна Рада дозволила проходити конкурсний відбір на посади місцевих прокурорів кандидатам з юридичною освітою, але без досвіду роботи в прокуратурі.
Голова фракції НФ Максим Бурбак

В результаті нових правил відбору кандидатів на посади місцевих прокурорів ніхто з нових людей так і не був відібраний на цю посаду.

Про це заявив журналістам голова фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, повідомляє «Слово і Діло».

«Жодна нова людина не стала місцевим прокурором. Тобто, значить, неправильно зробили чи неправильно провели», – сказав Бурбак.

Відзначимо, що Верховна Рада дозволила проходити конкурсний відбір на посади місцевих прокурорів кандидатам з юридичною освітою, але без досвіду роботи в прокуратурі.

Максим БубаК також висловив упевненість в тому, що на посаду генерального прокурора має проводитися конкурс із кількох кандидатур. Водночас реформа Генеральної прокуратури має завершитися створенням органу, який займатиметься представництвом і захистом прав громадян у судах.

«Щоб жодного кримінально-процесуального нагляду не було. Новий генпрокурор має поставити крапку в дискусіях про те, що Генпрокуратура є нібито каральним органом», – підкреслив глава «НФ».

Як повідомлялося раніше, Генеральна прокуратура України передала до Печерського районного суду клопотання про арешт колишнього заступника генерального прокурора Віталія Каська.

Депутати з «Блоку Петра Порошенка» висловили готовність взяти Каська на поруки.

«Слово і Діло» зафіксувало 54 обіцянки Максима Бурбака в статусі народного депутата, з яких він виконав 27. Рейтинг відповідальності політика є досить високим – 50%. Із повним переліком обіцянок Бурбака можна ознайомитися за посиланням. Порівняти діяльність нардепа з роботою його колег можна на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: