Україну не зобов'язували проводити вибори на Донбасі до кінця червня – Бурбак

Читать на русском
Більше того, в майбутні два роки провести вибори на окупованих територіях Донбасу технічно буде неможливо.
Лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак

Західні партнери прагнуть вирішити конфлікт на Донбасі якомога швидше, але жодних зобов'язань щодо проведення місцевих виборів до кінця червня цього року на Україну ніхто не накладав.

Про це в бліц-інтерв'ю Hubs заявив лідер фракції «Народного фронту» Максим Бурбак, повідомляє «Слово і Діло».

«Я скажу так: жодних рамок до кінця червня офіційно ніхто не встановлював. Я був у Брюсселі, зустрічався з главою МЗС Німеччини паном Штайнмаєром, але такого не чув», – каже Бурбак.

За його словами, європейці прагнуть досягти прогресу в мінському процесі якомога швидше, але він залежить не лише від України. «Росія й зовсім не зробила жодного кроку для врегулювання конфлікту», – додав глава «Народного фронту».

Крім того, Максим Бурбак, посилаючись на виступ голови ЦВК, зазначив, що в наступні два роки провести вибори на Донбасі буде технічно неможливо.

Експерт: «Мінськ» для України – те ж саме, якби США сіли за круглий стіл з «Аль-Каїдою»Військовий проаналізував інформацію про те, що глави МЗС «нормандської четвірки» хочуть провести місцеві вибори на Донбасі протягом першого півріччя 2016 року.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що на два тижні фіктивного затишшя під час проведення виборів на Донбасі українська сторона не погодиться.

Раніше повідомлялося, що в окупованих районах Донбасу проходить активна підготовка до місцевих «виборів».

Згідно з даними аналітиків «Слова і Діла», Максим Бурбак дав 53 обіцянки, з яких виконав 27, або 51%. Невиконаними виявилися 10 його обіцянок (19%). Із повним переліком обіцянок політика можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: