Луценко розповів, хто керуватиме Міністерством охорони здоров’я

Читать на русском
У БПП хотіли призначити міністром охорони здоров'я відомого лікаря-трансплантолога Олександра Усенка, але той відмовився.
Юрій Луценко

«Блок Петра Порошенка» хотів призначити міністром охорони здоров’я директора Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова Олександра Усенка, але в переддень голосування той відмовився очолити МОЗ.

Про це журналістам повідомив лідер фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу партії.

«У день, коли ми запропонували йому цю посаду, він робив першу в Україні операцію з пересадки легенів, він має наукові звання тощо, це дуже гідна людина», – розповів Луценко.

Гройсман розкритикував роботу КвіташвіліМіністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі не впорався з покладеними на нього завданнями, й тому повинен бути замінений, вважає спікер ВР Володимир Гройсман.

«Пан Усенко поставив нам умови, що у вихідні дні буде працювати як практикуючий хірург, щоб потім він зміг залишитися у своєму улюбленому інституті. На жаль, на ранок він перетелефонував, що відмовляється – зважив за і проти, і вирішив залишитися на своєму робочому місці», – констатував політик.

За словами Луценка, народні депутати похапцем не змогли вирішити це питання. «Призначати будь-кого в останню ніч для такого міністерства – це безвідповідально», – наголосив нардеп.

У підсумку було вирішено, що Кабмін на невизначений час призначить виконувача обов’язків міністра охорони здоров’я.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: