Квіташвілі чи Богомолець – хто відповідальніший?

Читать на русском
Порівняння відповідальності глави МОЗ Олександра Квіташвілі та голови відповідного комітету ВР Ольги Богомолець.

Рік тому Президент України Петро Порошенко підписав закон про держзакупівлі лікарських засобів через міжнародні організації. Міністром охорони здоров'я тоді вже був Олександр Квіташвілі. Саме реорганізацію держзакупівель ліків називають головною реформою МОЗ.

В іншому Квіташвілі зазнає нищівної критики. До речі, нещодавно спікер ВР і претендент на посаду прем'єр-міністра Володимир Гройсман розкритикував роботу міністра й сказав, що у відомстві практично не проводилися реформи. Очевидно, в новому Кабміні Квіташвілі бачити не хочуть і навколо кандидатури нового глави МОЗ не вщухають суперечки.

Квіташвілі не впорався із затвердженням обіцяних протоколів лікуванняПеревірка обіцянки голови МОЗ Олександра Квіташвілі показала, що він не впорався із затвердженням 60 сучасних клінічних протоколів лікування, які мали з’явитися до 1 березня.

Сам Квіташвілі досить різко висловлювався на адресу голови парламентського комітету Верховної Ради Ольги Богомолець, назвавши її «найнепрофесійнішою людиною парламенту», й заявивши, що вона не розуміє різниці між виконавчою владою та законодавчою.

«Слово і Діло» вирішило порівняти відповідальність Квіташвілі та Богомолець, ґрунтуючись на тому, як вони виконують свої обіцянки.

У Квіташвілі на сьогодні зареєстровано 34 обіцянки, у Богомолець – 23.

Невиконаних обіцянок у Квіташвілі більше – 10 проти 8 у Богомолець. У відсотках Богомолець провалила 30% зобов'язань, а Квіташвілі – 29%.

У процесі виконання зараз перебувають 8 обіцянок Богомолець і 16 обіцянок Квіташвілі.

Кількісно виконаних обіцянок у них порівну – по 8. У відсотках же рівень відповідальності Богомолець вищий, ніж у Квіташвілі – 35% проти 24%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: