Квіташвілі не впорався із затвердженням обіцяних протоколів лікування

Читать на русском
Перевірка обіцянки голови МОЗ Олександра Квіташвілі показала, що він не впорався із затвердженням 60 сучасних клінічних протоколів лікування, які мали з’явитися до 1 березня.
Олександр Квіташвілі

Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі не встиг до початку березня затвердити 60 сучасних уніфікованих клінічних протоколів медичної допомоги.

Зробити це він пообіцяв наприкінці лютого 2016 року, відповідаючи на зауваження народного депутата Ольги Богомолець про те, що з початку роботи Квіташвілі на посаді міністра у відомстві не розробляються сучасні протоколи лікування.

«За минулий рік МОЗ затвердив 20 протоколів лікування. До 1 березня будуть працювати вже 60 сучасних протоколів», – пообіцяв тоді Квіташвілі.

Як з’ясувало пізніше «Слово і Діло», протягом минулого року МОЗ затвердив навіть більше клінічних протоколів, ніж заявив міністр, – 21. Однак оформити в сумі 6 десятків сучасних протоколів до початку весни Квіташвілі таки не встиг: лише 14 із них були затверджені в січні-лютому 2016 року. Таким чином, у сумі МОЗ підготував лікарям лише 35 сучасних уніфікованих клінічних протоколів лікування замість обіцяних 60.

До слова, ще 39 протоколів на цю мить перебувають на затвердженні МОЗу.

В цілому Олександр Квіташвілі має в пасиві 9 невиконаних обіцянок із 34. Порівняти його відповідальність із відповідальністю колег по уряду можна за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: