Як політики дотримуються коаліційної угоди? Реформа сфери охорони здоров'я

Читать на русском

В умовах ринкової економіки стара модель централізованої державної медицини, яку Україна успадкувала з радянських часів, перестала відповідати запитам суспільства. Тому в коаліційній угоді парламенту останнього скликання 16-м пунктом закономірно значилася реформа системи охорони здоров'я України. «Слово і Діло» проаналізувало, як політики виконують умови коаліційної угоди в цій сфері.

Модернізація української сфери охорони здоров'я з причини високого ступеня бюрократизації йде вкрай повільно. Практично всі поставлені парламентаріями цілі перебувають у процесі виконання.

Так, система медичного обслуговування українців продовжує перебувати в статусі «структурної реорганізації». Оскільки забезпечення підтримки меддопомоги лише проходить стадію формування, українцям, як і раніше, не доступні якісні послуги медиків.

Також на стадії впровадження перебуває система заходів із підтримки та популяризації здорового способу життя серед громадян України.

Єдиним пунктом, де парламентарі можуть похвалитися частковим виконанням запланованих реформ в охороні здоров'я, є політика в галузі регулювання фармацевтики. Згідно з даними аналітиків «Слова і Діла», тут 40% поставлених задач вдалося виконати.

При аналізі реформування української медицини до уваги бралися лише реформи, заплановані на період 2014-2015 рр.

Більш детальну інформацію можна подивитися на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: