Експерт розповів, чому до Міненерго вирішили просувати Зубка

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

Є однозначні домовленості щодо кількох кандидатур – Кутового в Мінагрополітики та Семерака в Мінеконлогії.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла політтехнолог, засновник компанії SIC Group Ukrainе Катерина Одарченко, аналізуючи новий склад Кабміну та інформацію про те, що переговори затягуються через торги щодо Міненерго, до якого хочуть делегувати Геннадія Зубка.

Експерт наголосила, що Ковальчук, скоріш за все, як сірий кардинал АП може бути першим віце-прем'єром і вся вотчина «НФ» також збережеться.

Щодо Зубка, то, як пояснила вона, в нього є потрібна освіта, в тому числі західна, що важливо, а головне – його можна легко та красиво подати.

Яким буде Кабмін Гройсмана? Думка експертаПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо того, як працюватиме новий Кабмін під керівництвом Володимира Гройсмана.

«До того ж, він був одним із тих, хто підтримував децентралізацію спочатку й брав участь у законодавчому процесі. Другий аспект полягає в тому, що тему енергоефективності він почав розвивати із західними фондами. Це можна використати як передісторію його роботи. Крім того, він займався залученням іноземних інвестицій. З політичної точки зору, був момент, коли Зубко очолював штаб «НФ», а глава штабу неминуче контактує з лідером партії», – розповіла експерт.

В підсумку, як підкреслила вона, виходить, що якраз Зубко добре знає Яценюка й вчасно адаптувався під президентську тематику.

Додамо також, що в «Народному фронті» підтвердили висунення Гриневич і Семерака до нового Кабміну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: