Яким буде Кабмін Гройсмана? Думка експерта

Читать на русском
Микола Мельникполітичний експерт

Все базуватиметься на старій системі та персональній відповідальності Порошенка.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний експерт Микола Мельник, аналізуючи, яким буде новий Кабінет міністрів під керівництвом Володимира Гройсмана.

«Позиції «Народного фронту» будуть досить сильними – Петренко, Аваков і Кириленко залишаться. Подавши заяву про відставку, Яценюк перекинув м'яч на половину поля Банкової, а Банкова розуміє, що без нього коаліцію не зібрати. Відповідно, доведеться домовлятися. «НФ» отримає бонуси не лише у вигляді міністерств, а й окремих держпідприємств, або навіть більше – цілих галузей», – міркує Мельник.

Крім того, політичний експерт вважає, що Яценюк може бути налаштований на президентство й вибори, скоріш за все, будуть достроковими, тому що змін не буде, краще жити не стане й Президент почне втрачати рейтинг.

Але, на його думку, навіть у дворічній перспективі Яценюк не зможе набрати рейтинг для того, щоб хоча б спонсори в нього повірили.

Продовжуючи, експерт зазначив, що Кабмін Гройсмана буде провальним.

Кабмін Гройсмана: ймовірний список кандидатів у міністриВже завтра Верховна Рада може відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку й обрати новий Кабмін на чолі з прем’єром Володимиром Гройсманом, який вже заявив, що готовий працювати 24 години на добу.

«Принцип покривання «своїх» буде зведено в абсолют: що би не зробив Гройсман, Президент його захищатиме. Другий момент полягає в тому, що Кабмін із Гройсманом втрачає будь-яку правосуб'єктність – це сировинний придаток Банкової. В ручному режимі Кабмін буде управлятися Президентом», – пояснює він.

«Для Порошенка це величезний ризик. Зараз у нього є надія на те, що його міністри зможуть почати реформи, опулярні на Заході. Але в цьому є великі сумніви, виходячи лише з того, що не проведена «робота над помилками». Тому ані в цього Кабміну, ані в нинішньої влади перспектив немає», – проаналізував ситуацію Микола Мельник.

Як відомо, раніше Гройсман назвав прізвища можливих членів уряду, яких хотів би бачити в складі свого Кабміну. Серед них – Іван Міклош, Максим Нефьодов та Юлія Ковалів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: