Через деякий час на тлі Гройсмана Яценюк здаватиметься «Робін Гудом» – експерт

Читать на русском
Микола Давидюкполітолог

Партнерські відносини з Порошенком Яценюк розривати не буде, але коаліція на двох буде нестійкою.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Микола Давидюк, аналізуючи інформацію про те, що Арсеній Яценюк заявив про відставку.

«У певний момент Яценюк може кинути «БПП», щоб розвалити коаліцію та почати гру на президентську кампанію», – наголосив Давидюк.

Політолог підкреслив, що Яценюк висунув дуже багато умов для свого виходу: збереження Авакова, власні схеми на потоках і найголовніше – щоб його звіт визнали задовільним.

«Проти будуть виступати парламент і населення, але це одна з його умов, тому що за рік-два Яценюку потрібно буде згадувати, що його «прем'єріада» була успішною. Питання в тому, чи дотримаються цього Президент із Гройсманом»,– розповів експерт.

Продовжуючи, Давидюк зауважив, що після офшорного скандалу рейтинг «БПП» і «НФ» дуже знизився. Зараз він становить на двох близько 10%, тому ця коаліція вже є мертвою.

«Є така специфіка нашого населення: за рік-півтора все погане забувається. До того ж, Гройсман не буде успішним прем'єром, не покаже нічого якісного, тому на його тлі Яценюк буде здаватися «Робін Гудом», який намагався проводити реформи, але йому заважали й не дали достатньо часу», – розмірковує політолог.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"

На його думку, Президент не довіряє Гройсману повністю в професійному плані, тому буде Кабмін Гройсмана-Ложкіна.

«Ми отримаємо Кабмін на двох: Гройсмана та Ложкіна. Ложкін гратиме «другу скрипку», проте дуже важливу. Але все одно в цьому Кабміні на двох відповідальність нестиме одна людина – Президент. По суті, це його Кабмін і на ньому повна електоральна відповідальність», – проаналізував ситуацію Микола Давидюк.

Додамо, що Арсеній Яценюк попросив «Народний фронт» підтримати його рішення й зауважив, що фракція залишається в коаліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: