Новий Кабмін: Гройсман вирішує політичні завдання, Ложкін – комерційні

Читать на русском
Костянтин Бондаренкополітолог

Гройсман починає формувати свою групу впливу, а в Ложкіна вже має свою.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи ймовірність включення Бориса Ложкіна до складу Кабміну.

«Реальність така, що посаду віце-прем'єра означає контроль усіх фінансових потоків, профільних міністерств, які ведуть фінанси, економіку. Тому головне завдання першого віце-прем'єра полягатиме в тому, щоб змусити міністерства, які займаються комерційною діяльністю, працювати в одному ключі», – міркує Бондаренко.

На його думку, розклад набагато простіший: на Гройсмана будуть покладені переважно політичні завдання, які стоять перед урядом, а економічні питання – на Ложкіна.

Яким буде Кабмін Гройсмана? Думка експертаПолітичний експерт поділився міркуваннями щодо того, як працюватиме новий Кабмін під керівництвом Володимира Гройсмана.

При цьому, як зазначив політолог, кожен із них є самодостатньою людиною й жодного з них не можна вважати цілковито «людиною Президента».

«Навряд чи Президент діятиме надто обережно в питанні критики Гройсмана, й сумнівно, що Гройсман відчуватиме вічну вдячність щодо Президента», – констатував він.

Також експерт підкреслив, що дуже багато залежатиме від коаліції. Навіть якщо Кабмін буде ідеальним, але коаліція – нікудишньою, буде вкрай складно що-небудь зробити.

Як відомо, Президент Украины Петро Порошенко очікує формування нової коаліції та внесення кандидатури Володимира Гройсмана на посаду глави Кабінету міністрів 12 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: