Екс-міністра екології Шевченка визнали невинуватим у корупції

Читать на русском
Шевченко використав у приватних інтересах дипломатичний паспорт із метою економії часу, вважають у суді.
Екс-міністр екології Ігор Шевченко

Суд Солом'янського району Києва визнав невинуватим колишнього міністра екології та природокористування Ігоря Шевченка за звинуваченнями в корупційних діях з боку Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Суд закрив справу проти Шевченка через відсутність складу корупційного правопорушення, постановивши, що політик не порушував п. 2 ч. 1 ст. 28 закону «Про запобігання корупції», повідомляє «Слово і Діло».

«Суддя дійшов висновку, що приватний інтерес жодним чином не суперечив службовим або представницьким повноваженням міністра екології та природних ресурсів», – йдеться в документі.

Відзначимо, що Шевченко використав у приватних інтересах дипломатичний паспорт із метою економії часу, оскільки для проставлення візи в паспорт громадянина України для виїзду за кордон необхідний був додатковий час.

Постанову суду Генеральною прокуратурою не оскаржено, тому з 1 квітня вона набула чинності.

Ви не зможете знайти жодну країну в світі, де ракова пухлина корупції так процвітає – БайденВіце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що, незважаючи на реформи, в Україні продовжує розвиватися корупція.

Нагадаємо, що цей скандал виник після заяви лідера «Радикальної партії» Олега Ляшка про перебування тоді ще міністра екології Шевченка у відпустці на Лазурному березі під час пожежі на нафтобазі БРСМ під Києвом. За словами Ляшка, для поїздки міністр використовував літак народного депутата Олександра Онищенка. Після цього проти Шевченка було порушено кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення, а 2 липня 2015 року парламент звільнив його з посади міністра екології.

Як повідомлялося раніше, народний депутат від фракції «Радикальної партії» Андрій Лозовий не зміг домогтися арешту колишнього міністра екології та природних ресурсів України Ігоря Шевченка.

Виконувачем обов'язків міністра екології та природних ресурсів України призначено заступника міністра-керівника апарату Мінприроди Світлану Коломієць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: