Свавілля у Мінекології: єдиним правильним рішенням була відставка Курикіна – експерт

Читать на русском
Тетяна Тимочкоголова ВЕЛ, еколог

У 2002 році Курикін уже працював міністром екології й був звільнений також за бездіяльність і недбальство.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, аналізуючи інформацію про те, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звільнив Сергія Курикіна з посади в. о. міністра екології.

Тетяна Тимочко переконана, що Курикіна не можна було призначати на цю посаду взагалі, оскільки раніше він уже був звільнений з цієї посади також за бездіяльність та недбальство, згідно з висновками доповідної записки щодо перевірки, здійсненої Головним управлінням організаційно-кадрової політики та взаємодії з регіонами Адміністрації Президента України.

«Його призначення в. о. міністра екології від самого початку означало використання його для реалізації корупційних схем та розтрачування державних коштів», – зазначила вона.

За її словами, протягом років незаконні махінації у Мінекології покривалися високопосадовцями, проте зараз, коли скандал з розтратою «кіотських грошей» набув міжнародного поширення, Яценюк заговорив про відсторонення Курикіна.

Сергій КурикінЗаступник міністра екології та природних ресурсів України

«Громадськість вже півроку наголошує на необхідності призначення компетентного спеціаліста на посаду міністра екології, оскільки за час управління Сергія Курикіна загальмувався процес імплементації природоохоронних директив, провалена підготовка та участь у Кліматичній конференції ООН у Парижі, так і не було розпочато процес реформування галузі, а стан навколишнього середовища України неможна назвати інакше, як критичним», – вважає Тимочко.

«Якщо б не виник цей скандал із «кіотськими грошима», хто знає, скільки часу тривало б свавілля в Міністерстві екології. Потрібно розпочати відкритий конкурс на посаду міністра екології та природних ресурсів України з урахуванням критеріїв, оприлюднених громадськістю», – проаналізувала ситуацію еколог.

Нагадаємо, що попередній міністр екології Ігор Шевченко був звільнений зі своєї посади після корупційного скандалу, пов'язаного з його неформальними зв'язками з олігархом Олександром Онищенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: