Ви не зможете знайти жодну країну в світі, де ракова пухлина корупції так процвітає – Байден

Читать на русском
Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що, незважаючи на реформи, в Україні продовжує розвиватися корупція.

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що, незважаючи на реформи, в Україні продовжує розвиватися корупція.

Про це він повідомив під час виступу у Верховній Раді у вівторок, 8 грудня, передає «Слово і Діло».

Байден розповів про ключові проблеми в УкраїніВіце-президент США Джо Байден у Києві зустрівся з депутатами, молодими чиновниками та громадськими активістами.

«Ще одна ваша війна є історичною – це війна з корупцією. Це надзвичайно важливо для України. Недостатньо просто організувати Національне бюро з боротьби з корупцією. Потрібні судові реформи, щоб притягнути винних до відповідальності», – наголосив Байден.

За його словами, Росія, використовуючи корупційні схеми, намагається підірвати суверенітет України. Також Байден зауважив, що всі мають жити за одними правилами та сплачувати податки незалежно від статусу.

«Потрібні складні реформи. Україна вже стала на шлях реформ і повинна залишатися на ньому. США продовжать допомагати Україні у відновленні економіки», – заявив віце-президент США.

Крім того, Байден підкреслив, що в цілому США надали Україні 760 млн доларів прямої допомоги. Він також нагадав, що Україна має дотримуватися договорів з МВФ та ухвалити Державний бюджет, який співпадатиме із зобов'язаннями перед Фондом.

Нагадаємо, раніше у своєму виступі Джо Байден заявив, що однією з головних умов, які має виконати Україна для стабілізації ситуації на Донбасі, є проведення виборів та амністія тих представників сепаратистів, що не скоїли тяжких злочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: