Чи варто Україні розривати дипвідносини з Росією?

Читать на русском
Руслан Бортникполітолог

Президент розуміє, що розрив відносин з РФ призведе до серйозних збитків і все це доведеться вирішувати йому.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, аналізуючи заяву Президента України Петра Порошенка, який повідомив, що не підтримує ідею розриву дипломатичних відносин із РФ.

«Розрив дипломатичних відносин з РФ був можливим у 2014 році після анексії Криму. Тоді це було б логічно. Сьогодні це призведе в першу чергу до дискредитації України на міжнародній арені, буде зірваний мінський діалог. Безумовно, Україна виступить у ролі винуватця цього, що негативно оцінять ЄС та США», – міркує Бортник.

Україні треба підлаштовуватись під тенденції безпеки, а не привертати увагу світу – дипломатТе, що на Мюнхенській конференції з безпеки Україна не була в центрі уваги – хороший знак для Києва.

Крім того, як підкреслив він, Україна втратить можливість захищати своїх громадян, які перебувають у РФ, і розв'яже руки Росії для будь-яких агресивних дій.

«Розрив дипломатичних відносин – це елемент оголошення війни, й Україна виступить в ролі ініціатора», – констатував політолог.

При цьому, за його словами, це також додасть додаткову лінію конфлікту в український політикум.

«Це рішення однозначно спрямоване проти України й лише послабить нас. Такого рішення не було в жодній країні. Деякі порівнюють з Радянським Союзом і Німеччиною, але це нерівноцінно. Наприклад, СРСР не споживав німецький газ, радянські підприємства не працювали на території Німеччини й радянські депутати масово не літали в Берлін на переговори», – проаналізував ситуацію Руслан Бортник.

Додамо, що Президент України Петро Порошенко, виступаючи у Вашингтоні на прес-конференції, заявив, що єдиний мирний план – це імплементація Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: