Верховна Рада розгляне розрив дипломатичних відносин із Росією

Читать на русском
Авторами постанови є народні депутати Борис Тарасюк, Володимир Парасюк, Оксана Корчинська, Юрій Шухевич та Олег Петренко.
Ігор Луценко

Комітет Верховної Ради із закордонних справ підтримав проект постанови №2095 про тимчасове припинення дипломатичних відносин із Російською Федерацією, що відкриває шлях до розгляду цього закону парламентом.

Про це сьогодні повідомив народний депутат України Ігор Луценко у себе на сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні профільний комітет ВР підтримав наш із колегами проект постанови парламенту про припинення дипломатичних відносин із РФ», – пише Луценко.

За припинення дипломатичних відносин із Росією проголосували депутати-члени комітету: Ігор Гузь, Борис Тарасюк, Віктор Вовк. Ініціативу також підтримав і Володимир Ар'єв, але пізніше почав відкликати свій голос.

Глава комітету Ганна Гопко та Іванна Климпуш-Цинцадзе утрималися, а Ірина Луценко – висловилася «категорично проти».

«Ар'єв, до речі, вирішив потім відкликати свій голос. Але, на його жаль, такої процедури не передбачено», – підкреслив Луценко.

Відзначається, що заступник міністра закордонних справ Сергій Кислиця під час розгляду заяви закликав не голосувати за цей документ, оскільки розрив дипломатичних відносин призведе до негативних наслідків у сфері міжнародної торгівлі з РФ.

Авторами постанови є народні депутати Борис Тарасюк, Володимир Парасюк, Оксана Корчинська, Юрій Шухевич та Олег Петренко.

РФ не збирається розривати економічні відносини з УкраїноюРосійська Федерація не збирається розривати економічні відносини з Україною, однак торгових преференцій українським товаровиробникам більше не буде.

У документі розрив дипвідносин обґрунтовується порушенням прав громадян України, захопленням та утриманням в Російській Федерації заручників, а також порушенням принципів міжнародного імунітету, в тому числі щодо народного депутата України, депутата Парламентської асамблеї Ради Європи Надії Савченко.

Як повідомлялося раніше, Київська міська рада вирішила розірвати побратимство з шістьма російськими містами та регіонами.

Наприкінці лютого віце-спікер Верховної ради Андрій Парубій закликав уряд Канади не відновлювати регулярні дипломатичні відносини з Росією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: