Україні треба підлаштовуватись під тенденції безпеки, а не привертати увагу світу – дипломат

Читать на русском
Мюнхенська конференція з безпеки належить до тих, на яких що менше говорять про країну – то краще для неї, вважає Олександр Чалий.

Те, що на Мюнхенській конференції з безпеки Україна не була в центрі уваги – хороший знак для Києва.

Таку думку висловив дипломат, член «групи мудреців» ОБСЄ Олександр Чалий, передає «Слово і Діло» з посиланням на «УНН».

«Те, що я почув про Україну на цій конференції – по-перше говорили дуже мало і багато наших представників вважають, що треба було говорити про Україну більше. Я так не вважаю. Це єдина конференція, де чим менше кажуть про країну, тим більше безпеки в тій країні і чим менше кажуть про країну, тим більше інвесторів хочуть прийти у країну, про яку на цій конференції не говорять. Те, що про Україну говорять менше – це добре», – висловив думку Чалий, характеризуючи безпекову конференцію в Мюнхені.

На його думку, внутрішні реформи для України не менш важливі, ніж захист від зовнішніх загроз. «Внутрішні реформи дуже важливі. На цій конференції один із ключових викликів сучасної безпеки глобальної європейської є країни, яким не вдається стабілізувати внутрішню ситуацію, яким не вдається запустити сталу економіку, яким не вдається запустити загальнонаціональний діалог та встановити примирення у своїй країні», – пояснив він.

Стандарти НАТО для армії не гарантують перемогу у війні на Донбасі – експертВоєнний експерт поділився міркуваннями щодо заяви екс-глави Генштабу Грузії про те, що українській армії потрібно 3 роки, щоб перейти на стандарти НАТО.

Разом з тим, у цілому ситуацію з безпекою в Європі Чалий охарактеризував як критичну: нинішня криза безпеки на континенті є найбільш глобальною за останні 25 років, вважає він. Наразі виходу із ситуації дипломати не бачать, оскільки є всі передумови для продовження протистояння між Росією та Заходом. Крім того, особливо гостро найближчим часом стоятиме питання боротьби з тероризмом, вважає він.

«Ми не є великою країною і ми повинні підлаштовуватися під ті тренди, які є у глобальному і європейському безпековому просторі, які будуть головними у 2016 році», – підсумував дипломат, пояснюючи роль України в цьому питанні.

Нагадаємо, 13 лютого під час виступу на Мюнхенській конференції прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що між РФ та НАТО почалася нова «холодна війна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: