Євросоюз продовжив дипломатичні санкції проти Росії

Читать на русском
Ірредентистам з Криму, російським політикам і військовим в'їзд до країн ЄС буде, як і раніше, заборонений. Вони також не матимуть доступу до своїх рахунків у європейських банках.

Посли Європейського Союзу затвердили продовження дипломатичних санкцій проти Російської Федерації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Польське радіо».

Згідно з рішенням, обмеження проти офіційних осіб РФ продовжено до середини вересня 2016 року. Санкції формально будуть продовжені після затвердження міністрами закордонних справ ЄС.

Таким чином, ірредентистам з Криму, російським політикам і військовим в'їзд до країн ЄС буде, як і раніше, заборонений. Офіційні особи також не матимуть доступу до своїх рахунків у європейських банках.

Нагадаємо, що дипломатичні санкції зачіпають 150 громадян РФ. У «чорному» списку перебувають також 37 компаній і організацій, яким продовжили блокування рахунків.

Відзначимо, що ЄС поки не ухвалив рішення щодо дипломатичних санкцій. Але через кілька місяців потрібно буде вирішувати питання з приводу економічних санкцій. Їх майбутнє залежить від реалізації всіх умов Мінських домовленостей. Проте деякі члени ЄС уже зараз заявляють про бажання їх скасувати.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», Євросоюз продовжив дію санкцій проти колишнього президента України Віктора Януковича та його соратників на один рік, виключивши при цьому зі списку санкцій екс-міністра охорони здоров'я Раїсу Богатирьову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: