Кабмін продовжив дію пільгової ціни газу для українців

Читать на русском
Кабінет міністрів України сьогодні продовжив дію пільгової ціни природного газу для населення ще на один місяць.

Кабінет міністрів України зміг продовжити зобов'язання НАК «Нафтогаз України» з продажу природного газу населенню за спеціальною ціною ще на місяць.

Про це повідомив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк під час засідання уряду 30 березня, повідомляє «Слово і Діло».

«Покладенням спецобов'язку на перехідний період на місяць ви продовжуєте дію постанови (з 1 квітня на 1 травня)», – сказав прем'єр.

Нагадаємо, що «Нафтогаз» з 1 квітня буде реалізовувати природний газ промисловості за ціною від 7258 до 8385 грн за тис. куб м.

Підвищення тарифів: як тепер українці платитимуть за газ?Експерт проаналізував інформацію про те, що з 1 квітня ціну на газ для населення можуть підвищити в 1,5 рази.

Як раніше повідомлялося раніше, квітневе підвищення ціни на природний газ супроводжується введенням абонентської плати за використання газових комунікацій. Зростання ціни газу за звичайним тарифом для населення планується на 53% з квітня 2016 року.

Також Арсеній Яценюк доручив підприємствам-постачальникам природного газу перерахувати платіжні документи споживачам ресурсу, які не мають приладів обліку, відповідно до нормативу 4,4 куб. м газу на місяць і повернути гроші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: