Коболєв пояснив, чому «Нафтогазу» стали недоступні іноземні кредити

Читать на русском
Недоступнісьть зовнішнього кредитування для Нафтогазу також ускладнить процес закупівлі газу на наступний опалювальний сезон.
Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв

НАК «Нафтогаз України» відрізаний від зовнішнього кредитування, оскільки потенційні кредитори зайняли вичікувальну позицію через припинення реформ в Україні.

Про це журналістам повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, повідомляє «Слово і Діло».

«На жаль, через зупинку процесу реформ ринку в частині цінових параметрів усі міжнародні кредитори зайняли вичікувальну позицію», – каже Коболєв.

Він також додав, що всі міжнародні кредитори орієнтуються на Міжнародний валютний фонд.

«Поки в нас не буде підтвердження від МВФ, що все добре й ми далі рухаємося в процесі реформ, я думаю, що гроші не лише «Нафтогазу», а й усій країні виділятися не будуть», – підкреслив Коболєв.

Україна без російського газу – підіб'ємо підсумкиЗниження споживання газу відбувалося не лише за рахунок падіння промисловості окупованого Донбасу. В промисловості споживання блакитного палива скоротилося на 7 млрд куб м.

Відсікання «Нафтогазу» від зовнішнього кредитування також ускладнить процес закупівлі газу на наступний опалювальний сезон.

Нагадаємо, що в планах НАК «Нафтогаз України» є збільшення позовних вимог до корпорації ПАТ «Газпром». Так само й «Газпром» збільшуватиме розмір позовних сум на адресу «Нафтогазу».

Раніше стало відомо, що Кабінет міністрів України планує до 1 жовтня 2016 року підписати договір про об'єднання транскордонних газопроводів зі Словаччиною, Польщею та Румунією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: