Не Європою єдиною: українські молочники відкрили ще один ринок збуту

Читать на русском
В рамках торгової місії українські молочники планують зустрітися з більш ніж 30 імпортерами продовольства та переробниками молока республіки Тайвань.

Українські молочні підприємства домовилися з представником МЗС республіки Тайвань Майклом Хсю про постачання українських молокопродуктів.

Як пише портал Agravery, на зустрічі були присутні представники п'яти молочних підприємств України, Асоціації виробників молока, українського офісу ЄБРР, FAO (продовольча та сільськогосподарська організація ООН) та ЄБА, повідомляє «Слово і Діло».

За словами Хсю, представники Тайваню будуть підтримувати українських молочників у встановленні торговельних зв'язків із місцевим бізнесом. На зустрічі з представником Тайваню також обговорювалися варіанти кооперації з місцевими виробниками.

Відзначимо, що в 2015 році республіка Тайвань імпортувала готових молокопродуктів майже на $614 млн.

У рамках торгової місії українські виробники молокопродуктів планують зустрітися з більш ніж 30 імпортерами продовольства та переробниками молока республіки Тайвань з метою аналізу ринку країни на предмет пошуку ніші в ньому.

Щоб не стати сировинним придатком, Україна має розвивати сільський бізнес – науковецьЗа сьогоднішнього рівня монополізації аграрного бізнесу Україна ризикує стати сировинним придатком для розвинених країн світу.

Торгова місія організована за сприяння ЄБРР і FAO й триватиме з 28 березня до 1 квітня.

Нагадаємо, що за останні три роки виробництво молочної продукції в Україні скоротилося на 14,8 тис. тонн, або на 10,4%.

Як повідомлялося раніше, з 10 січня в Україні заборонено ввезення російських товарів до 5 серпня 2016 року або до скасування заборони ввезення на митну територію РФ товарів сільськогосподарського призначення, продукції та сировини з України.

Всього «Слово і Діло» зафіксувало понад 40 обіцянок представників центральної та місцевої влади щодо розвитку молочного господарства та роботи підприємств цієї галузі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: