Україні потрібна сировина для ліків з-за кордону - колишній депутат

Читать на русском

Колишній народний депутат України і член комітету ВРУ з питань охорони здоров'я Володимир Карпук переконаний, що не варто чекати напливу неякісних ліків в аптеках під виглядом ліків для військових потреб.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи вчорашнє рішення ВРУ підтримати обіцяне міністром охорони здоров'я України Олегом Мусієм спрощення процедури ввезення в Україну незареєстрованих ліків для потреб АТО.

За словами колишнього парламентаря, якщо поставити справу з високим рівнем відповідальності під особистий контроль міністра, то процес ввезення неякісних ліків в Україну буде унеможливлений. Крім того, за його словами, до процесу ввезення незареєстрованих ліків потрібно також залучати контроль медичної громадськості та загалом засобів масової інформації.

«На сьогодні є гостра потреба в знеболюючих, кровозупинних засобах, сучасних антибіотиках, протигангренозної сироватки і будь-яких інших ліках для лікування вогнепальних поранень. Нажаль, з 3 мільярдів загального обсягу споживання ліків, у нас 75 % ввозяться в Україну з-за кордону. Їх спектр досить різноманітний», - відзначає Карпук.

«В Україні є власні високоякісні виробничі фармацевтичні потужності, деякі з яких відповідають світовим стандартам. Але налагодити виробництво певних якісних ліків неможливо в короткий термін, тому що для цих ліків потрібна сировина з-за кордону», - підкреслив Капрук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: