Мосійчук проситиме Авакова звільнити головного поліцейського Рівненщини

Читать на русском
Перебування т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергія Максимова на своїй посаді перешкоджає реформуванню поліції в області.
Сергій Максимов

Перебування т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції в Рівненській області Сергія Максимова на своїй посаді перешкоджає реформуванню поліції в регіоні.

Таке рішення винесла постійна комісія з питань регламенту, діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією Рівненської облради, повідомив на своїй сторінці у Facebook нардеп Ігор Мосійчук, пише «Слово і Діло».

«Корупція, покривання незаконного видобутку бурштину, повний занепад боротьби зі злочинністю – це основна діяльність Національнії поліції на Рівненщині. Про жодні реформи та покращення охорони громадського порядку взагалі не йдеться», – заявив нардеп.

За словами Мосійчука, видобуток бурштину в області відбувається абсолютно вільно, без жодного ризику покарання.

Рівненські депутати просять у Згуладзе нову поліцію для боротьби з бурштиновою мафієюДепутати-мажоритарники від Рівненської області важають, що регіон потрібно включити до списку областей, у яких працюватиме нова поліція.

«Немає жодних результатів виявлення та затримання чисельних груп старателів. Так само немає результатів розслідування сутичок між угруповуваннями видобувачів із застосуванням вогнепальної зброї. Кричущий випадок зникнення з Головного управління Нацполіції області бурштину на суму в 3 млн доларів також не розслідуваний», – констатував «радикал».

Незадоволені рівненські депутати й роботою комісії, яка проводить переатестацію колишніх міліціонерів. «Громадські активісти мають чисельні докази непрозорості її роботи та залучення до лав її членів сумнівних осіб. Завдяки цій комісії до лав правоохоронних органів повертаються люди, що не тільки мають бути відсторонені, а й притягнуті до відповідальності за свою діяльність», – зазначив Мосійчук.

У зв'язку з цим членами комісії обласної ради було одностайно ухвалено рішення звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та голови Національної поліції Хатії Деканоїдзе з проханням звільнити Максимова від виконання його обов'язків, додав народний депутат.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: