Ляшко міг обміняти «тарифний Майдан» на свободу Мосійчука – експерт

Читать на русском
Віктор Каспрукполітолог

Судові рішення у нас як до Революції Гідності, так і зараз приймаються й вирішуються за принципом одного дзвінка.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Віктор Каспрук, аналізуючи інформацію про те, що суд звільнив Мосійчука після того, як Ляшко згорнув «тарифний Майдан».

«Свого часу Ляшко робив «тарифний Майдан» у Полтаві й подібні методи в нього вже відпрацьовані, тому можливий такий збіг», – констатував політолог.

З іншого боку, тарифи дійсно необґрунтовані, більшість тих, хто потребує допомоги, не отримують її через ті умови, які придумав Яценюк.

«Тарифний Майдан» Ляшка й Капліна від самого початку був безглуздою акцією – експертСпеціаліст поділився міркуваннями щодо інформації про те, що після трьох тижнів «тарифний Майдан» вирішили згорнути.

«Найгірше те, що люди, які живуть в замках, вирішують долю тих, хто може взагалі не мати найменших засобів до існування. Таке розділення на соціальні касти незабаром може вибухнути з величезною силою», – припускає Каспрук.

В цьому сенсі, за словами експерта, те, що Ляшко провів «тарифний Майдан», є певним попередженням для влади.

«Щодо Мосійчука, то знаючи, що більш ніж за півтора року склад суддів та робота судів фактично не змінилися, це вказує на те, що судові рішення у нас можуть бути прийняті за одним дзвінком. Це рішення абсолютно не дивує», – підсумував політолог.

Нагадаємо, 18 вересня суд обрав для Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном 60 діб. Після винесення вироку нардеп оголосив голодування.

Як повідомлялося, проти Мосійчука було порушено провадження за п'ятьма статтями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: