Верховний суд не зміг позбавити Мосійчука недоторканності

Читать на русском
Верховний суд України не зміг винести рішення про позбавлення Ігоря Мосійчука депутатської недоторканності.
Ігор Мосійчук

Сьогодні, 15 березня, відбулося засідання Верховного суду України у справі позбавлення народного депутата України Ігоря Мосійчука депутатської недоторканності.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Мосійчук написав на своїй сторінці в Facebook.

«Після 3,5 годин очікування колегія суддів Верховного суду України оголосила «своє рішення» про необхідність проведення засідання Пленуму Верховного суду, який визначить необхідність звернення до Конституційного суду», – написав Мосійчук.

Нардеп назвав це рішення суду політичним і таким, яке формувалося за межами Верховного суду України. Мосійчук висловив бажання «наполегливо рухатися до переможного кінця» та доводити власну невинуватість.

ГПУ: Мосійчук визнав, що отримував хабаріВ ході розслідування народний депутат від «Радикальної партії» Ігор Мосійчук визнав факт отримання ним хабарів.

Сам нардеп раніше повідомив, що сьогодні Верховний суд України мав ухвалити рішення щодо оскарження Верховною Радою рішення Вищого адміністративного суду України, який 30 листопада 2015 року задовольнив позов Мосійчука до ВР і визнав її дії неправомірними.

Вищий адмінсуд скасував і визнав незаконною постанову від 17.09.15 про притягнення нардепа до кримінальної відповідальності.

Раніше «Слово і Дело» повідомляло, що 17 вересня 2015 року Верховна Рада України позбавила депутатської недоторканності народного депутата від «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука. Рішення про позбавлення депутатської недоторканності та порушення кримінального провадження проти нардепа підтримали 262 народних депутата.

«Слово і Діло» зафіксувало 79 обіцянок Ігоря Мосійчука, з яких лише 15% нардеп виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: