США зняли низку обмежень з «Укроборонпрому»

Читать на русском
Обмеження на співпрацю американських структур із Укроборонпромом були запроваджені за часів президентства Януковича через високий рівень корупції.

Сполучені Штати скасували певні обмежувальні заходи щодо державного концерну «Укроборонпром».

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Щойно надійшло повідомлення зі США про те, що зняті певні обмеження на взаємодію з «Укроборонпромом», – сказав Порошенко.

За його словами, обмеження на співпрацю американських структур з «Укроборонпромом» були запроваджені за часів президентства Януковича через високий рівень корупції.

Президент також зазначив, що наразі оборонна промисловість України кардинально змінилася. «Різко зросла продуктивність роботи, різко зросла якість продукції, що випускається», – сказав Порошенко.

Відзначимо, що США зняли санкції з ДК «Укрекспорт», яка входить до структури «Укроборонпрому». Її в 2013 році підозрювали в поставках зброї до Лівії.

Українські десантники отримали нову зброю вітчизняної розробкиДержавний концерн «Укроборонпром» поставляє в війська нові зразки протитанкових ракетних комплексів.

Нагадаємо, що загальний чистий прибуток підприємств-учасників державного концерну «Укроборонпром» за підсумками 2015 року склав 1,626 млрд грн, тоді як за підсумками роботи в 2014 році сумарний чистий збиток склав 348 млн грн.

Як повідомлялося раніше, Україна відновлює виробництво крилатих ракет малої дальності й не виключено, що в цій сфері можливі кооперація та обмін технологіями з країнами НАТО та зі США.

ДК «Укроборонпром» на своєму підприємстві «Одеський авіаційний завод» готує виробничі потужності з випуску м'яких паливних баків для багатоцільових вертольотів Мі-8 у рамках програми імпортозаміщення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: