«Укроборонпром» стане найбільшим інвестором Вінницької області

Читать на русском
Виробникам, які будуть працювати в напрямку імпортозаміщення, концерн «Укроборонпром» готовий забезпечити передоплату в розмірі 80%.

Державний концерн «Укроборонпром» планує в 2016 році розмістити на підприємствах Вінницької області замовлення з виробництва комплектуючих деталей для всіх видів техніки, що випускається концерном.

Про це заявив на робочій нараді у Вінниці генеральний директор ДК «Укроборонпром» Роман Романов, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Hubs.

За результатами наради між ДК «Укроборонпром» і Вінницькою ОДА було підписано меморандум щодо розширення співпраці. При цьому виробникам, які будуть працювати в напрямку імпортозаміщення, концерн готовий забезпечити передоплату в розмірі 80%. Координувати взаємодію ДК «Укроборонпром» та вінницьких підприємств буде департамент регіонального економічного розвитку ОДА.

Підкреслюється, що «Укроборонпром» може стати великим інвестором Вінницької області. Тут зосереджені підприємства, що випускають близько 15% всієї продукції машинобудівної галузі. Така співпраця дозволить створити нові робочі місця й підняти заробітну плату.

Втрати української військової техніки (інфографіка)Знищена противником техніка ЗСУ в ході війни на сході України протягом 2014 року

Відзначимо, що в номенклатурному каталозі, представленому керівництвом концерну вінницьким партнерам, міститься понад 8 тисяч найменувань виробів, які «Укроборонпром» хотів би отримати в рамках контрактів.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», найбільші оборонні підприємства України та Туреччини «Укроборонпром» і Aseslan почали переговори про спільну модернізацію танків.

Нагадаємо, що в «Укроборонпрому» заявляли про економію Міністерства оборони на ремонті військової техніки, що обертається низькою якістю виконання ремонтних робіт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: