Клімкін про вибори на Донбасі: на два тижні фіктивного затишшя ми не погодимося

Читать на русском
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін для проведення виборів на Донбасі вимагає від Заходу повний доступ ОБСЄ до всієї території Донбасу та кордону.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що всіма силами намагається переконати міністрів закордонних справ «нормандської четвірки» в необхідності забезпечити справжню, а не фіктивну безпеку на Донбасі для проведення виборів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на РІА Новини України.

На думку Клімкіна, глави МЗС Франції та Німеччини Жан-Марк Ейро і Франк-Вальтер Штайнмаєр «хочуть сфокусуватися на тому, що можливо», але «безпека - це комплексний процес».

«Для нас критично припинити обстріли. Якщо обстріли якимось магічним чином припиняться на два або три тижні, то чи достатньо цього для початку підготовки до виборів?», - пояснив Глава МЗС України.

Як заявив сам міністр, він намагається донести цю позицію партнерам.

«Безпека на Донбасі, для того, щоб почати підготовку до виборів - це означає повний доступ ОБСЄ до всієї території Донбасу та кордону. Хоча б це», - констатував Клімкін.

У свою чергу, Глави МЗС Франції та Німеччини наполягають, щоб вибори на Донбасі пройшли в першому півріччі, можливо вже в липні 2016.

Політолог Володимир Цибулько вважає, що Донбас сьогодні - це територія беззаконня.

«Говорити про те, що там можна провести вибори на основі якогось закону, марно. Адже сам формат існування військових формувань вже є беззаконням», - -вважає політолог.

Також, в експертному середовищі побоюються, що вибори на Донбасі можуть закінчиться легалізацією і амністією бойовиків.

Президент України, в свою чергу обіцяє, що вибори на Донбасі пройдуть виключно в рамках українського законодавства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: