Держдеп закликав Росію вплинути на бойовиків припинити обстріли Донбасу

Читать на русском
Умови Мінських угод влаштовують всі зацікавлені сторони, в тому числі і Росію, яка страждає від західних санкцій.
Будівля Державного департаменту США

Державний департамент Сполучених Штатів звернувся до влади Російської Федерації із закликом вплинути на бойовиків дотримуватися перемир'я на Донбасі.

Про це пише агентство Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

«Те, що ми бачили в останні пару тижнів, є збільшенням нападів із застосуванням насильства уздовж лінії контролю, і не має значення, чи були вони ініційовані Росією або відбувалися з її мовчазної згоди», – вважають в Госдепатаменте.

У повідомленні нагадали, що умови Мінських угод влаштовують всі зацікавлені сторони, в тому числі і Росію, яка страждає від західних санкцій.

«У росіян є величезні важелі тиску на сепаратистів. Якщо вони можуть зупинити насильство, то вони і справді повинні це зробити», – додали у відомстві.

Експерт: «Мінськ» для України – те ж саме, якби США сіли за круглий стіл з «Аль-Каїдою»Військовий проаналізував інформацію про те, що глави МЗС «нормандської четвірки» хочуть провести місцеві вибори на Донбасі протягом першого півріччя 2016 року.

Нагадаємо, що за даними ООН, загальна оцінка постраждалих на території Донбасу з початку конфлікту складає близько 30 тис. чоловік, серед яких не менше 9 160 убитих і 21 тис. поранених.

Як раніше повідомлялося, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що незадоволений результатами переговорів у рамках останньої зустрічі «нормандської четвірки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: