Експерт: «Мінськ» для України – те ж саме, якби США сіли за круглий стіл з «Аль-Каїдою»

Читать на русском
В'ячеслав Білоусвійськовий спеціаліст

Обстріли з боку бойовиків збільшуються, тому що лише в такий спосіб РФ змушуватиме Україну до виборів на Донбасі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів воєнний експерт, полковник запасу, колишній глава Спілки офіцерів України В'ячеслав Білоус, аналізуючи інформацію про те, що глави МЗС «нормандської четвірки» згодні, що місцеві вибори на Донбасі слід провести протягом першого півріччя 2016 року.

«У цій ситуації вибори неможливі за визначенням. У нас не республіка сімнадцятого сторіччя, тому жодних виборів там не має бути», – розповідає військовий.

Як підкреслив експерт, проблема в тому, що ми маємо фіктивні перемовини, фіктивне перемир'я та в підсумку отимаємо фіктивні результати.

Чергові папірці, підписані в Мінську, неспівмірні з реальністю Донбасу – експертПолітолог поділився міркуваннями з приводу досягнення компромісного рішення щодо Донбасу між учасниками підгрупи з безпеки Тристоронньої контактної групи.

«Європа та США можуть змінювати свої позиції, це їхнє право. Але ми маємо дотримуватися свого суверенного права. Якщо буде проведений референдум і 50%+1 в результаті підтримають ту позицію, яку нав'язує Захід, тоді можна буде говорити про вибори», – вважає Білоус.

«Хто давав право на Мінські домовленості та який їх правовий статус? Чому тоді американці не сідають з бандитами «Аль-Каїди» та «Ісламської держави» за стіл переговорів? Нехай також домовляються щодо Близького Сходу. То чому нам тоді нав'язують переговори?», – проаналізував ситуацію В'ячеслав Білоус.

Додамо, що після зустрічі в Парижі глава німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що розчарований переговорами, які назвав безрезультатними.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: